Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Metin ÇELİK’in “Psikolojik Uyum Kavramı” isimli kitabı yayımlandı.

Günümüz modern toplumlarında, eş seçiminden iş görüşmelerine kadar yaşamımızın her alanında karşımıza çıkan uyum kavramı, insan yaşamında gittikçe önem kazanan bir kavram haline gelmektedir. Birçok insan günlük yaşamında uyum kavramını sık sık dillendirmektedir. İşte bu kitap da günlük yaşamımızda anlamını tam olarak bilmeden, sürekli olarak kullandığımız ruh sağlığının bir ölçütü olan uyum kavramının doğasını okurlarına tanıtmayı amaçlamıştır. Bu kitabı okuduktan sonra hem uyum düzeyinize ilişkin farkındalık düzeyiniz artacak hem de diğer insanların uyum düzeylerine ilişkin daha sağlıklı bir bakış açısı kazanacaksınız.

Kitabın ilk bölümünde uyum kavramının daha iyi anlaşılabilmesi için ruh sağlığı anormal ve normal davranış kavramlarına, ikinci bölümde, uyum kavramının kapsamı ve temel öğelerine, üçüncü bölümde uyum kavramını açıklayan psikolojik kuramlara, dördüncü bölümde, özellikle gençlerin uyum düzeyini bozan faktörlere, beşinci bölümde ise üniversite öğrencileri açısından kritik önemi olan uyum düzeyini düşüren psikolojik belirtilere yer verilmiştir.

Kitabın, psikoloji bilgisini derinleştirmek, uyum düzeyine ilişkin farkındalık düzeyini arttırmak isteyen bireylere ve alan çalışanlarına (psikolog, pdr, sosyal hizmet) faydalı olacağını umuyoruz.


MEHMET MÜNİR DEMİREL (0484) 212-1111 / 3758
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
14.5.2019