CİTTASLOW AHLATA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Yüksekokulumuz Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Abdullah ELMAS koordinatörlüğünde Cittaslow Belediyecilik uygulamalarını yerinde incelemek için  25 Ekim 2023 tarihinde Cittaslow Ahlat'a  teknik gezi düzenledi. Teknik gezi kapsamında Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı ziyaret edilerek Salyangoz ünvanını almanın şehre katkıları yerinde incelenmiştir.

Kültürel ve doğal güzellikleriyle büyük bir zenginliği barındıran Ahlat:

"İnsanlığın tahrip etmeyi başaramadığı zenginlikleri barındırmaktadır. Bu zenginlik  Ahlat'ın; hem Tarihi Kentler Birliği hem de UNESCO Dünya Mirası içinde yer almasını sağlamıştır.  Huzurun yüksek olması, trafik kurallarının ihmal edilmemesi, cadde, sokak, kaldırımların pırıl pırıl olması gibi 200 kriteri olan Cittaslow hareketinin kriterlerini Ahlat 2 yılda tamamlamıştır. Sakin Şehir koridoru sadece Ahlat'a değil, Van Gölü havzasına muhteşem bir ivme kazandırmış ve Doğu Anadolu'yu artık terörle anmak yerine bu güzelliklerle anılmasını sağlamıştır.

MEHMET MÜNİR DEMİREL (0484) 212-1111 / 3758
26.10.2023