Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Sergisi Yoğun İlgiyle Karşılandı.

Siirt ÜniversitesiSosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü yılsonusergisi 21-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Andera A.V.M.'de yapıldı.

Açılışını Sayın Valimiz MustafaTUTULMAZ ile Sayın Rektör Vekilimiz Prof.Dr.Yüksel BİRİNCİ'nin yapmış olduğusergi halkımız tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Sergide bölüm öğrencilerinin yıl boyuncaedinmiş oldukları bilgi ve becerilerini yapmış oldukları çalışmalara fazlasıylayansıtmışlardır.

Sergide telkırma tekniği ileyapılmış birbirinden güzel örtüler, tepsiler, panolar yer alırken diğertaraftan geleneksel motiflerin büyük bir incelikle işlendiği çini sanatıçalışmaları, tezhip sanatı ile bezenmiş tablolar yer almaktaydı. Su yüzeyindeboya damlalarının ahenkle buluştuğu ebru sanatına ait tablolar ise sergiye ayrıbir güzellik katmıştır.

Bölüm öğrencilerinin el emeği göznuru olan çalışmaları sergide halkın sunuldu. Yapmış oldukları çalışmalarlaözel siparişler de alan öğrenciler çok mutlu oldular.

Bizleri böylesine güzel birsanatsal etkinlikle buluşturan Sosyal Bilimleri M.Y.O. Geleneksel El SanatlarıBölüm hocaları Öğr.Gör. Hanım TAŞKAYNATAN, Öğr.Gör.Demet ERKUZU Öğr.Gör.KemalŞahin TUNÇEL'e ve bölüm öğrencilerine teşekkür ederiz.

 

 

                                                                 Yrd.Doç. Dr. Şerif DEMİR

                                                               MeslekYüksekokulu Müdürü

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
24.5.2016